VF Production består av Victor Ahlin och Fredrik ”Fritte” Söderström.

Vi läste IT-media i samma klass under gymnasiet. Det började med att vi gjorde film ihop – både skoluppgifter och för skojs skull. Vi insåg att vi är ett starkt filmteam och att vi kompletterar varandra mycket bra. Lärarna tycktes också se det. Redan i tvåan började vi få förfrågningar om skarpa uppdrag.

Under åk. 3 startades VF Production som UF företag och affärsidén utvecklades. Till en början gjorde vi referensuppdrag för att visa kunderna vad vi går för, men det dröjde inte länge förrän de första betalda jobben trillade in. Sommaren 2013 tog vi studenten och det var dags att köra igång på riktigt. Under hösten 2013 bildades Handelsbolaget VF Production och sedan dess jobbar vi heltid med företaget. Nytt referensmaterial kommer kontinuerligt att dyka upp på vår sida i takt med att jobb färdigställs, så håll utkik!
Filmskapande är något vi båda brinner för mer än något annat, och vi ser utan tvekan detta som vår framtid.

Victor Ahlin

Producent, Kontaktperson, Redigerare

Victors expertområde är den abstrakta delen i filmproduktionen.
För att få fram ett budskap måste man bemästra konsten i hur man subtilt förmedlar det. Filmskapandets konst ligger inte i vad som ordagrant sägs i filmen – utan vad filmen i sig självt säger.

Victor är idérik och vet hur man talar i bildspråk. Visa upp den produkt eller tjänst du vill lansera så har han inom loppet av några minuter ett flertal lösningar på hur du ska få fram ditt budskap på bästa möjliga sätt. Victors långsiktiga ambition är att regissera långfilmer, den dag då resurserna finns.
Han ägnar sig även åt att producera musik. Detta har lett till god kompetens även inom ljudbearbetning vilket kan höras i de filmer vi producerar.

Lyssna på Victors låt ”In The Night” på spotify!
Victor Ahlin – In the Night

victor.ahlin@vfproduction.se
073- 0930624

Fritte Söderström

Filmare, Teknikansvarig, Redigerare

Fritte ansvarar för bildteknik och kamera. Han kan konsten att fånga uppseendeväckande små detaljer och skeden på film vilket kan få även de tristaste av miljöer att bli intressanta.

Fritte har under ett flertal år ägnat sig åt att filma skateboard vilket bland annat resulterat i en nominering till Svenska Skateboardgalan. Han blir kontinuerligt anlitad av stora aktörer, bland annat Adidas, att på deras uppdrag filma och redigera skatefilm. Fritte är idag utan tvekan en av Sveriges främsta skatefilmare.

Kolla in Frittes skatefilmer på hans Youtubekanal!

fritte.soderstrom@vfproduction.se
070- 7820727